DSM zaštita

DSM proizvodi za čuvanje sireva su razvijeni kako bi zaštitili, čuvali i prezentovali visoki kvalitet sira na prirodan način.
U našoj ponudi imamo sledeće vrste DSM zaštite za sireve:

 • DELVOCID® XT1 – Ovaj proizvod na bazi natamicina i xsantan gume u potpunosti štiti sir od pojave rasta plesni na površini. U EU je dozvoljen kao prehrambeno zaštitno sredstvo.
  Nanosi se ili prskanjem aktivne supstance na sir ili uranjanjem u kadu sa već pripremljenim rastvorom.
 • DELVOCID Instant – Ovaj proizvod na bazi natamicina u potpunosti štiti sir od pojave rasta plesni na površini. Nanosi se uranjanjem sira u salamuru.
 • DelvoNis – Zaštita od gram pozitivnih bakterija.
 • PLASTICOAT® – Visoko viskozna emulzija PVA koja sadrži natamicin, sorbinsku kiselinu, prehrambenu boju i sredstva za zgušnjavanje se koristi kod tvrdih ili polutvrdih sireva za zaštitu od rasta plesni i kvasca tokom zrenja.
  Pored zaštite, ovaj sloj obezbeđuje prirodno zrenje, jer se omogućava prirodni transfer vlage, razvoj optimalne arome i kontrolisanog gubitka težine.
  Nanosi se ručno, mašinski ili putem spreja.
 • DELVOWAX®(crveni, žuti) – Vosak za površinski tretman tvrdih i polutvrdih sireva obezbeđuje dugotrajnu zaštitu od gubitka i prodora vlage, prirodno zrenje i atraktivan izgled sira.
  Nanose se ručno, poluautomatski ili automatski, a mogu biti žuti i crveni.
 • DelvoNis – je nisin ( peptid koji proizvodi Lactococcus lactissubsp. Lactis) . Koristi se za zaštitu od gram pozitivnih bakterija.